top of page
The Two Tones-9.jpg

Toon KeyzerGrand piano & vocals

De Jazz muziek is Toon met de paplepel ingegeven. In ouderlijk huis Keijzer werd veel muziek gemaakt en geluisterd.

Op jonge leeftijd gestart met de ukelele en vervolgens gitaar, was uiteindelijk de keuze op de piano gevallen, hetgeen Toon trouw is gebleven. Op jonge leeftijd ervaring op gedaan in The Old Maniacs NO Band van zijn vader. Tijdens de studententijd in de jaren 80 samen met Richard vd Pol de band Les Gamins gevormd, waarin ook het New Orleans repertoire ten gehore werd gebracht.

In de loop der tijd heeft band en Toon zich ontwikkeld tot een pianist die de jazz en blues muziek uit de 40-50 jaren eigen heeft gemaakt. Zijn voorbeelden en inspiratie bronnen: Teddy Wilson, Nat King Cole, Thelonious Monk, Earl Hines en Fats Waller.

The Two Tones Swingband heeft inmiddels met veel plezier vele optredens verzorgd op diverse podia en jazzclubs en festivals.

Richard van de Pol - Tenor & Baritonsax, guitar & vocals

Richard kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziekmaken en kreeg tijdens zijn lagere schooltijd pianolessen. Hij ontwikkelde al snel een voorliefde voor jazz, swing, R&B en rock & roll. Met name voor de muziekgenres uit de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw. Al in de eerste klas van de middelbare school vormde Richard samen met andere muzikanten zijn eerste schoolband en zij speelden op vele schoolfeesten en locale evenementen Sinds die tijd heeft hij op vele podia gestaan en ook als gastspeler bij veel bands mogen optreden. De piano had plaats gemaakt voor gitaar en enkele jaren later kwam daar saxofoon bij. Begin jaren 80 vormde Richard samen met pianist Toon Keyzer jazzband Les Gamins, een naam refererend aan Café de Paris in Tilburg, waar de band haar thuisbasis had. De bandnaam werd later omgedoopt tot The Two Tones Swingband. Inspiratiebronnen voor Richard zijn o.a. Lester Young, Brew Moore, Gene Ammons, Zoot Sims, Jonathan Doyle en R&B saxofonisten als Red Prysock, Willis Jackson, Sam Butera en vele anderen in de betreffende stijl. Maar ook gitaristen als o.a. Tiny Grimes, Charlie Christian, Oscar Moore en Bill Jennings.

13173395_996426427079974_7260475794989942056_o.jpg
PdL-LR03.jpg

Pieter de Lange - Double Bass

Pieter startte zijn muzikale carrière in Tilburg in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hij bespeelde de basgitaar in verschillende beatorkestjes, zoals o.a. Formation 2-2-1, The Skemps samen met Henny Vrienten, The Sound Specials, The All Stars en Chinchilla. In die tijd werd veel opgetreden in soosclubs en dancings.

Langzaam maar zeker kwam Pieter meer en meer met de jazzmuziek in aanraking. Hij speelde in verschillende big bands en andere jazzorkesten, waaronder het jazzy amusementsorkest Ebb-Tide waarvan hij 20 jaar deel uitmaakte.  Dat was ook de periode dat hij overstapte naar de contrabas. Hij kreeg les van de beroemde bassist Hein van der Geyn.

Frans van Zundert Drums

Frans komt uit het Brabantse Roosendaal en is de drummer van The Two Tones Swingband. 

De interesse voor muziek ontstond al op jonge leeftijd en bouwde zelf zijn eerste drumstel, bestaande uit allerlei deksels, potten en pannen, verbonden  door een mechanica constructie. Op 9-jarige leeftijd pakte hij het wat serieuzer aan en ging privé drumlessen volgen bij een big band en combo drummer die lesmateriaal voorlegde geschreven door bekende jazz drummers. Op zijn 14de werd hij gevraagd om in een begeleidingscombo van een koor te komen spelen. Daarna volgden vele formaties met diverse samenstellingen met muziek van pop tot jazz.  

Enkele jaren later nam hij de drumkruk over bij het Caldo-sextet en speelde ruim 30 jaar, in dezelfde bezetting, van een bruiloft in Milaan tot een Cruise van Amsterdam naar Götenborg ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van The Millers. Frans heeft gespeeld met, om er een paar te noemen George Probert, Greetje Kauffeld, Helen Shepherd, Jan Menu,  Johan Clement,  Johnnie Meijer,  Marc van Rooij, Pia Beck, Wybe Buma en vele anderen.

IMG-20181022-WA0005.jpg

Uitbreiding mogelijk met gast-zangeressen:

042a3c10-69f7-43a2-b988-05efaf864aa5_rw_1920.jpeg

Seauph & Murl

bottom of page